У оквиру пројекта подршке одрживом повратку у сарајевској Општини Центар је уприличено потписивање уговора о додјели финансијских средстава за суфинансирање изградње и асфалтирања дијела локалног пута Бујеч-Бунарине у насељу Педише Општина Соколац.

У име Општине Центар уговор је потписао начелник др. Неџад Ајнаџић који је овом приликом истакао како ова локална заједница има дугогодишњу традицију финансијске помоћи повратничкој популацији. У име Меџилса Исламске заједнице Каљина уговор је потписао предсједник Извршног одбора Сулејман Хамза који је овом приликом појаснио о каквом се пројекту ради.

–Пројекат изградње и асфалтирања ове путне комуникације је у току и остао је мали дио, око 100 метара пута да асфалтирамо, тако да ћемо финансијска средства која нам је донирала Општина Центар удружити са преосталим средствима како бисмо током ове јесени, уколико нам дозволе временске прилике, окончали овај пројекат који јако много значи повратницима којима ће олакшати свакодневну комуникацију. Захваљујући разумијевању начелника Ајнаџића и Општинског вијећа Центар већ смо добијали средства за потребе повратничке популације попут донације за потребе мјештана села Бјеласовићи, пројекат којег смо реализовали и већ оправдали средства надлежној општинској служби. Такође по реализацији овог пројекта одмах ћемо доставити Општини Центар финансијски извјештај са документацијом о намјенском утрошку средстава. Очекујем да ћемо сарадњу са Општином Центар наставити, јер овакве помоћи су јако значајне за повратнике у РС и њихов одрживи повратак, објаснио је Хамза.

Према одредбама потписаног уговора Општина Центар ће износ од 5.500 КМ пребацити на рачун Меџлиса Исламске заједнице Каљина у року од пет дана, док је корисник ових финансијских средстава у обавези да Служби за борачко-инвалидску, социјалну заштиту и друштвене дјелатности Општине Центар достави извјештај са пратећом документацијом о намјенском утрошку средстава најкасније до краја ове календарске године.