Фото: Соколац-срце Романије

На Високој школи за услужни бизнис у Сокоцу, поводом Дана школе, уприличена је свечана додјела диплома дванаестој генерацији студената. Ове године уручено је 185 диплома, стечених на шест студијских програма.

Присутне је поздравио в.д. директора ВУБ-а МСц Огњен Бакмаз, пожеливши дипломцима срећу у будућности.

Фото: Јелена Маринковић

-Још једна успјешна година рада је иза нас. Извели смо сјајну генерацију дипломираних студената на трогодишњим и четворогодишњим студијама. Подсјећам да су сви студијски програми акредитовани и лиценцирани од стране Међународне агенције за акредитовање. Посебна је част што све ове године опстајемо и што смо препознати, а то нам доказује податак да у новој школској 2019/2020. години имамо уписаних 540 студената – истакао је Бакмаз.

Фото: Соколац-срце Романије

Висока школа за услужни бизнис у Сокоцу основана је 2007. године у Сокоцу са жељом да постане регионални центар модерног образовања. Да је у постављеним задацима успјела оцјенио је предсједник Сената ВУБ-а професор Ацо Бобић.

Фото: Соколац-срце Романије

-Најбољи показатељ оствареног успјеха је велика заинтересованост студената из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе, а многи од њих данас се налазе на разним важним позицијама и самим тим најбољи су амбасадори наше школе. Тренутно смо у фази акредитације, процедура тече по плану, те очекујемо да ће ускоро бити завршена. Свршеним студентима желим много успјеха, да нас на прави начин презентују, те да не забораве да су им наша врата и даље отворена и да ћемо увијек бити пријатељи – додао је Бобић.

Фото: Јелена Маринковић

Свечану додјелу диплома, својим наступом, увеличали су студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.