Фото: Свјетлана Рајић

Потпредсједник Републике Српске из реда бошњачког народа Рамиз Саликић посјетио је данас начелника општине Соколац Милована Бјелицу, како би разговарали о статусу повратника на подручју ове локалне заједнице. Прије данашњег пријема, потпредсједник Салкић обишао је село Мичиводе у коме живи одређени број повратничких породица.

– Обишао сам данас село Мичиводе и разговарао са бошњацима повратницима на том дјелу општине Соколац. Упознат сам са њиховим проблемима, а један од њих је водоснабдјевање, које је основни предуслов за останак и опстанак људи који ту живе, као и за нова насељавања на овим просторима. Начелник Бјелицу данас сам замолио да онолико колико је у могућности изађе у сусрет становништву са овога краја да добију воду, рекао је Салкић.

Он је истакао да га радује чињеница коју је чуо кроз данашњи разговор, што је општина Соколац једна отворена локална заједница – за инвестиције и улагања, те да не постоје озбиљни проблеми када су у питању повратници на овоме подручју.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, током данашњег састанка присутне је упознао о стању на подручју локане заједнице, нарочито у области економије и привреде. Разговарало се и о плановима и инвестицијама, као и сви пројектима који су реализовани у протеклом периоду. Када је ријеч о повратничкој структури становништа Бјелица је рекао да општина Соколац може бити за примјер осталим локалним зејдницама.

– Постоји одлична комуникација између управе општине и повратничке популације становништва, и овдје се није десио ниједан инцидент на националној основи. Са потпредсједником Републике Српске разговарао сам и о водоводу на подручју села Мичиводе, гдје је он данас боравио. Постоје неки неразријешени имовински односи, јер водовод пролази кроз приватну земљу, ал то ћемо у наредном периоду покашати да рјешимо, рекао је Бјелица.

Данашњем састанку присуствовала је и Белма Муртић, представница удружења „Бехар“ које се бави проблематиком повратника.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.