На данашњи дан прије седам година покренут је интернет портал „Соколац – срце Романије“, званична веб страница општине Соколац, први и једини општински портал у Републици Српској.

Велика посвећеност, труд, рад и залагање неколицине појединаца, 365 дана у години, 24 часа дневно, допринијели су томе да смо остали препознатљиви и јединствени у Републици Српској. У Сарајевско-романијског регији посебно.

Ипак, посебно морам да се захвалим Јелени Маринковић и Бојани Марковић (Арбиња) за несебичну подршку свих ових година. Једни су долазили и пролазили, други опет подметали и ограђивали се, али њих двије су биле ту од првог дана и вјеровале у овај пројекат.

Треба ли подсјећати, да се до 2012.године, о Сокоцу и Романији могло прочитати само у рубрикама “Црне хронике”. Десетине хиљада позитивник чланака из нашег града пласирани су широм свијета током претходних седам година. Неријетко су нам се јављали наши људи из Аустралије, Канаде, Њемаче… Износили своја виђења, похвале, сугестије, критике…

Посебно смо поносни на тринаест успјешно спроведених хуманитарних акција, у којима је сакупљено преко 350.000 конвертибилних марака.

Како фејсбук јавља, сакупили смо 13.925 лајкова и 145 највећих обожавалаца, а одређен број, сасвим сигурно и највећих критичара. Како год, и једни и други дају нам снагу и подстицај да радимо још више и преданије. У овој или некој другој форми, остаје да се види.

Највећа добит једног оваквог пројекта, јесте богата мултимедијална архива која је одавно прешла милионску бројку и коју ћемо, надамо се, уступити будућем музеју Гласинца, у срцу Романије.

Иза нас је пуно тога, а испред нас још више нових изазова, пројеката и добрих прича. Надамо се. Уз пуно добрих жеља, настављамо бити дио Ваше свакодневице. Са задовољством!

У име редакције портала и своје лично, захваљујем се свима на повјерењу, али и интерактивности, јер велики дио садржаја креирамо у сарадњи са читаоцима.

Драган Реновица
Рођен 17. децембра 1986. године у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршио у Сокоцу. Године 2011. дипломирао на Факултету за информатику и рачунарство, Универзитета Сингидунум у Београду, те стекао звање дипл.инжењер пословне информатике. Од 2012.године главни и одговорни уредник портала "Соколац-срце Романије". Запослен у ЈУ за културу "Перо Косорић" Соколац.