Бивши селектор Словеније и тренер Финикс Санса, Игор Кокошков наследиће Александра Ђорђевића на клупи Србије, јавља Директно.рс.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић преломио је и приволео садашњег помоћника у стручном штабу Лука Волтона у Сакраменто Кингсима, да преузме национални тим Орлова пред квалификациони турнир за Олимпијске игре у Токију.

Кокошков је за то морао да добије дозволу од Кингса, где су Владе Дивац и Пеђа Стојаковић као део менаџмента клуба могли да издејствују “амин”.

Први велики изазов му је турнир чији ће Србија бити организатор од 23. до 28. јуна наредне године када ће Орлови, петопласирана екипа са Мундобаскета пробати да обезбеде пласман на ОИ.

Кокошков је раније рекао да би волео да води тим Србије, а управо је Орлове победио у финалу Евробаскета 2017. године када је надреалну партију у финалу одиграо Горан Драгић, а Словенија узела злато.

Игор је иначе прошле године био први европски стручњак који је постао главни тренер једног тима из НБА лиге. Нјегов мандат на клупи Финикса нажалост није потрајао, али је то олакшало задатак људима из КСС.

Нови селектор Србије је тренерску каријеру започео у ОКК Београду још 1992. године. После рада у омладинском погону Партизана је отишао у Сједињене Државе где је углавном радио као асистент, прво у Мизурију, па Лос Анђелес Клиперсима, Пистонсима, Сансима, Кавалирсима, Меџику и Јути Джез.