Седмочланој породици Ћеранић са Романије потребна помоћ (ВИДЕО)

Неке породице живе оскудно, али су богате духом и топлином породичне слоге. Једна од њих је и породица Ћеранић из села Соколовићи на Романији. Брачни пар Коста и Блаженка трпељиво воде борбу да своје петоро дјеце одхране, без основних примања и услова за пристојан живот.

У трошној дрвеној кући, без прозора и воде, саграђеној на почетку прошлог вијека, на обронцима Романије, ни више радости, а ни тежих брига… Седмочлана породица Ћеранић, оскудно, али са пуно топлине породичне слоге, храбро се бори против немаштине и болести. Изгубивши цијело стадо оваца остали су без примања, док им је болест изненада покуцала на кућни праг.

Мајка Блаженка каже, да је 2014. године нека чудна болест напала овце и да је за кратко вријеме уништила цијело стадо.

Препуштени сами себи, са петоро малољетне дјеце, преко ноћи изгубили су све што су имали, али остао је кредит, који су подигли како би саградили шталу за овце, док помоћи нема ни на видику. Међутим, Ћеранићи кажу да помоћ нису ни тражили, али да није нико ни самовољно долазио.

Ова породица живи од скромног дјечијег додатка, без других примања, јер се отац Коста у међувремену разболио, па не може више да обавља тешке послове, а за његово лијечење потребан је велики новац. Иначе је као глава породице радио на бренти, али од уједа крпеља, оболио је од упале панкреаса и јетре.

Међутим, остало им је оно најважније породична слога и љубав. Петоро малих Ћеранића, од којих је најстарија Гордана, која је седми разред основне школе, а најмлађи Јовица има свега три мјесеца, брину једни о другима. Одлични су ђаци, иако до школе пјешаче 4 километра, и упоредо обављају све кућне послове.

Скромна породица Ћеранић ни од кога не тражи ништа, али својим поштењем и радом заслужује помоћ добрих људи, како би ово петоро малишана имало нови кров над главом, а у новосаграђеној штали да их дочека обновљено стадо оваца, како би на селу имали основни извор прихода.

Број телефона за помоћ породици Ћеранић: +387 65/ 481-166

Број жиро рачуна на име Милена Сантрач: 5550000029096138