Данас је у Сокоцу, у осамдесет другој години преминуо Прим. др Млађен Ђурђић, један је од најугледнијих соколачких љекара.

Посљедњи опроштај и сахрана доктора Ђурића биће обављени сутра у 13.00 часова на породичном гробљу у Балтићима.


Један је од најугледнијих љекара, рођен 1938.године у Сокоцу. Основну школу завршио је у Сокоцу, а након ње Нижу реалну гимназију са првом генерацијом од 1949. до 1953. године. По завршетку одлази у Другу мушку гимназију у Сарајеву, коју завршава 1957. Исте године одлази у Београд на студије, гдје уписује Медицински факултет, који завршава 14. јануара 1963. године.

Недуго затим, 29. јануара одлази у војску. Пола рока је служио у Београду, а остатак у Куманову у Македонији. Првог дана фебруара 1964. године је да ради у Дому здравља у Сокоцу.

Од 1965. године остаје сам, као једини доктор који је био задужен да помогне у свако доба дана и ноћи. Млађо је уложио све напоре како би Дом здравља радио на најбољи могући начин.

Како је настојао да непрестано гради знање и стручност, како код себе, тако и код својих колега, упоредо се борио за градњу нових објеката. Данашња зграда Хитне помоћи изграђена је 1968. а у њој је тада била смјештена зубна амбуланта. Након тога услиједила је градња нове зграде Дома здравља.

Памте његова дјела и мали, и велики људи, радници, ђаци, и сви они који су тражили љекарску помоћ и савјет.

У знак сјећања, подсјетићемо се ,,Приче о доктору Млађу” објављеној у 246.броју Соколачких новина (мај 2019.).