Утврђен је идентитет женске особе чији су скелетни остаци пронађени у јулу ове године у шуми у бањалучком насељу Драгочај, потврђено је порталу Српскаинфо.

– Утврђен је идентитет лица чији су скелетни остаци пронађени 14. јула у Драгочају. Ради се о особи иницијала В.Ђ. (1926.) из Сокоца – потврдили су из Полицијске управе Бањалука.

Подсјетимо, Српскаинфо је у јулу ове године објавио детаље када су мјештани у шуми у Драгочају пронашли скелетне остатке.

– Прошао сам сва ратишта, видио сам све у животу или сам барем мислио да сам видио све, али ово што сам пронашао у шуми толико ме шокирало да сам једва кући дошао тај дан – испричао је раније за Српскаинфо мјештанин Петар Ћосић.

Петар је 14. јула у јутарњим часовима отишао у оближњу шуму у потрази за гљивама.

– Након кафе са супругом пронашао сам неколико гљива у близини куће, па сам рекао својој супрузи Драгани да идем у шуму, јер их тамо сигурно има више – присјетио се Петар кобне недјеље.

Шума се налази неколико десетина метара испод Ћосићеве породичне куће, а до ње води пут преко широке ливаде.

– Ушао сам у шуму и прешао преко једног потока на другу страну. Пар метара даље угледао сам нешто попут камена. Био је зеленкасте боје. Помислио сам одмах “откуд такав камен у овој шуми”, па сам пришао ближе. Више не знам да ли сам га ухватио руком или окренуо ногом, али када сам то учинио заледио сам се. Није се радило о камену, већ о људској лобањи, која је била прекривена сувим лишћем и са мало маховине. Лицем је била окренута према земљи – присјетио се Ћосић тренутка због којег је, како каже, заувијек изгубио вољу да улази у шуму и трага за гљивама.

У секундама које су услиједиле Ћосић је испод лишћа примјетио и патике.

– Помјерио сам их, биле су пуне ситних костију. Читав скелет се сада могао готово јасно видјети. Био је обучен у неку плаву хаљину, али нико то са сигурношћу не може више рећи, јер се та тканина у потпуности распала – испричао је видно узбуђени Петар.