Свечаним пресецањем врпце данас је у Крагујевцу отворена кинеска фабрика Yanfeng Automotive Interiors, која ће производити комопоненте за унутрашњост аутомобила најпознатијих светских произвођача, као што је Мерцедес.

Црвену врпцу за отварање производне линије, пресекли су председник Србије Александар Вучић, амбасадорка Кине Чен Бо, градоначелник Крагујевца Радомир Николић, предствници фабрике Ремон Фос, Мишел Шахлер, Стив Месарос и Милан Раовић, као и предствница запослених Анка Дуричић.

Кинеска компанија Yanfeng Automotive Interiorsје светски лидер у производњи компонената за унутрашњост аутомобила.

Седиште компаније је у Шангају, а има око 110 производних погона и техничких центара у 20 земаља и више од 32.000 запослених широм света, који дизајнирају, развијају и производе унутрашње компоненте за све произвођаче аутомобила.

Менаџер фабрике Милан Радовић рекао је да се нови производни простор те кинеске компаније у Крагујевцу простире на 18.500 квадратних метара, и да ће у почетку запошљавати 200 радника који ће производити компоненте за реномиране светске произвођаче ауомобила.

Радовић додаје да ће у наредне четири године то постројење, подигнуто у Слободној зони Шумадија запошљавати 770 запослених.

Фабрика се налази на улазу у Крагујевац у непосредној близини кружног тока на коме је симбол града Ђурдевдански крст.

Након свечаног пресецања црквене врпце гости су обишле погон.

Свечано отварање, којем присуствују предствници сестринских компанија из окружења и света, прилика је да се, као и на сваком отварању фабрике, потпише први производ произведен у Србији.