Након надпросјечно топлог периода с израженијим падавинама на југу земље, до краја мјесеца очекује се претежно облачно уз израженију кишу у Херцеговини, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Kако наводе метеоролози, нешто више ведрине прогнозира се на југозападу и западу земље. У котлинама и дуж ријечних токова у Босни у јутарњим сатима могућа је магла и ниска облачност. Пред крај радне седмице падавине ће се проширити и на централна и сјеверна подручја Босне, а није искључена и појава снијега. Температуре ће бити примјереније мјесецу новембру, а мраз је могућ на планинама и висоравнима.

Јутарње температуре кретаће се од 2 до 8 степени у Босни, у Херцеговини од 7 до 12. Максималне дневне температуре кретаће се од 10 до 15 степени у Босни, на југу земље до 18 степени Целзијусових.

Према расположивим синоптичким картама почетак децембра обиљежиће нестабилно вријеме са кишом у већем дијелу Босне и Херцеговине. На високим планинама могућ је снијег и сусњежица. У јутарњим сатима очекује се мраз у Босни. Пред крај седмице (5.12.- 09.12.) доћи ће до стабилизације временских прилика.