Фото: С.Рајић

Данас је у кабинету начелника општине Соколац одржана сједница Општинског штаба за ванредне ситуације на којој је главна тема била припрема за одржавање путева у наступајућој зимској сезони. Kaко је речено на данашњем састанку, за одржавање локалне путне мреже у надлежности општине Соколац је 322 километра, док је за одржавање 80 километара регионалних и магистралних путева надлежено јавно предузеће „Путеви Републике Српске“.

Начелник општине Соколац, Милована Бјелице рекао је, да је за одржавање локалних, регионалних и магистралних путева, ангажована фирма АД „Романијапутеви“, са којима постоји добра сарадња већ низ година и захваљући којој се спремно улази у зимску сезону.

– Према обавјештењу које смо добили Предузеће „Романијапутеви“, већ је спремно за предстојећу зимску сезону. Цијенећи искуство из претходних година, радници „Романијапутева“ посао одржавања путева радили су на висини задатка. Није било застоја у одржавању путних комуникација , а машине су стизале до сваке тачке на подручју наше општине. Чишћење путева у зимском периоду , од животне је важности за становништво наше општине и тај посао и ове године биће рађен, као и до сада без грешке, истакао је Бјелица.

Фото: С.Рајић

На састанку су утврђене трасе које имају приоритет у зимској сезони 2019/2020.

– Када је ријеч о утврђеним приоритетима за одржавање путева током зиме, према плану активности, први приоритет износи 72 километра, други 67, а трећи 187 километара. У приротетима налази се и одржавање градског подручја – улица, тротоара, прилазних саобраћајница, паркинг простора у близини институција које су од посебног значаја за функционисање ове локалне заједнице. У надлежности општине Соколац је и одржавање око 100 километара руралних, некатегорисаних путева, рекао је Бјелица након данашње сједнице.

По програму за одржавање путева из буџета општине за 2019 годину, планирано је 150.000 КМ, стим да ће зависно од временских прилика, бити обезбијеђена и додатна средства, уколико за то буде потребе.

Avatar
Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.