Неки схватају бизнис-класу као место које пружа удобност, али постоје и они који постављају захтеве који се често граниче са бизарним. Британски Телеграф (Телеграпх) је истражио неке од најчуднијих захтева с којима се сусрело особље у бизнис-класи.

Побуна због лешника

Вероватно један од најславнијих инцидената у ваздушном саобраћају десио се 2014. године приликом полетања с њујоршког аеродрома, а разлог свему било је сервирање лешника. Чо Хјун Ах, ћерка власника јужнокорејске авио-компаније у којој се инцидент одиграо, направила је скандал због начина на који су послужени лешници. Они су путницима сервирани у дрвеној посуди, а Чо је сматрала да у првој класи морају бити послужени искључиво на тањиру.

Бесна, направила је инцидент, позвала је стјуардесу и шефа кабинског особља, наредила им да клекну испред ње, извине се, а потом је захтевала њихово искрцавање. Због свега тога авион је каснио 20 минута с полетањем, а незадовољна путница је на крају завршила три месеца у затвору због угрожавања сигурности у авионском саобраћају.

Фрка због пиџаме

Два путника прве класе која су летела из Мелбурна жестоко су се побунила кад им је особље рекло да не могу да добију веће пиџаме јер их тренутно немају. Због тога су одлучили да ипак не лете и захтевали су да се искрцају из авиона.

Нјихова „молба је удовољено, а пилот је осталим путницима у авиону објаснио разлог због којег ће каснити рекавши да „неки путници не желе да се укрцају у авион ако нема довољно великих пиџама“.

Можете ли да смањите буку мотора?

Неки родитељи немају срама кад је реч о њиховој деци, па је тако један путник затражио да се усред лета на тренутак угаси мотор. Причу је поделио један од путника на Редиту:

„Нисам члан особља, већ сам летео првом класом из Дубаија за Нјујорк. У једном тренутку седим и не верујем шта чујем, човек у мојој близини мртав хладан пита стјуардесу може ли пилот да угаси леви мотор како би његов син могао у миру да спава.“

Пет вотки и десет покривача

Једна жена која је летела за Лас Вегас полила се водом, а након тога је затражила да јој се као компензација за „претрпљени страх“ донесе пет вотки и десет покривача. Иако се сама полила, жена је инсистирала на томе да је она жртва, а особље је потврдило да је била у видно алкохолисаном стању. Касније је измислила како ју је напало особље, пише Пун куфер.

Мрзим своје место

Ивана Трамп, некадашња супруга данашњег председника САД, избачена је 2009. године с лета. У почетку је била незадовољна седиштем које је добила, а након што је видела да у њеној близини има и деце, почела је да вришти како жели да иде кући. Наводно је чак почела и да псује једно од деце која су ишла пролазом међу седиштима, па јој је ускоро жеља за изласком из авиона испуњена.

Зашто моја пријатељица не може са мном?

Певачица Кортни Лав ухапшена је 2003. године на лондонском аеродрому због агресивног понашања. Кортни Лав је викала и вређала особље које није допуштало да њена пријатељица седи до ње у првој класи, а особље то није могло да допусти јер није имала карту за прву класу. Певачица је престала са хистеријом тек кад је ухапшена.