Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, играоница „Звончица“ 25. децембра (17 часова) организоваће бесплатну представу „Чаробни штапић“ у извођењу академских глумаца из Сарајева. Како су нам најавили организатори, представа је поклон за соколачке малишане који су вјерни посјетиоци играонице.

– У скорије вријеме код нас су се одржавале представе за дјецу, али по први пут то чинимо бесплатно. Празници су вријеме даривања и ми смо се одлучили да на овај начин поклањамо. Да је добра идеја, најбољи показатељ је одзив родитеља, односно малишана, јер су сва мјеста попуњена за један дан – рекла је Снежана Шкобо, васпитачица у „Звончици“.

Она је казала да играоница располаже са простором за четрдесет малишана.

– Толико дјеце може да погледа представу, а и уопште толики је капацитет за прославе рођендана. Радује нас што од првог дана успијевамо да одржимо велику посјећеност, а неријетко су наши гости и људи из окружења – додала је Шкобо.

Играоница „Звончица“ почела је са радом у мјесецу фебруару ове године. Идеју о покретању ове приче осмислиле су сестре Снежана и Слађана, једна васпитачица, а друга мајка троје дјеце. Оне су препознале да малишанима у нашем граду недостаје садржаја како би квалитетно проводили вријме.

– Мислим да смо у првобитним намјерама успјеле. Простор је прилагођен различим узрастима, а предност у раду дајемо игри и учењу. Такође, код нас родитељи могу оставити дјецу на чување. У наредном периоду радићемо на обогаћивању садржаја; у плану је организовање нових представа, као и креативних радионица – експерименталних и дидактичких – открила нам је Снежана и подсјетила да су учествовали у неколико хуманитарних акција.

Радно вријеме у играоници „Звончица“ је сваким даном од 10 до 21 час.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.