Црвена звезда ове зиме неће морати да тражи тренера, Владан Милојевић остаће на кормилу српског шампиона бар до лета, тврди у данашњем издању Спортски Журнал. Најуспешнији Звездин стратег у постбаријевској ери никада и није рекао да жели да напусти клуб, али су крајем прошлог месеца почеле да круже гласине о извесном Милојевићевом одласку. Изазване, пре свега, умором и психолошком исцрпшељеношћу педантног стручњака.

Међутим, Журнал у данашњем издању пише да је руководство клуба у разговору са Милојевићем дошло до јасних сазнања да ће са старим тренером кренути у ново поглавље и јуриш на оба домаћа трофеја.

„Нису вођени класични преговори између управе и тренера, јер Милојевић ниједног тренутка није ни износио јасан став да жели да напусти Црвену звезду. Такмичарска динамика, прожета физичким и психолошким напорима, логично је доносила преиспитивање одлука. Али ни сада, ни раније, најуспешнији стручњак у периоду после распада СФРЈ није испред руководства излазио са ставом да је решен да заврши мисију“, пише Спортски Журнал.

Милојевић има уговор са Црвеном звездом до наредног лета. Очекује се да се у јуну воде преговори око наставка сарадње. У мају 2018. године Милојевић је продужио сарадњу са матичним клубом на још две године, и то је, испоставило се, био одличан потез. Останком на Маракани Владан Милојевић има прилику да постане други тренер у Звездиној историји са три везане титуле. То је једино пошло за руком Миљану Миљанићу.

Такође, Милојевић ће имати шансу да коначно обједини домаће трофеје и дуплом круном печатира сјајан период, у којем је стигао до пролећа у Европе и две Лиге шампиона.