Више учесника протеста “1 од 5 милиона” пробило се вечерас до улазних врата Скупштине Србије на Тргу Николе Пашића, и том приликом је дошло до гурања, док је један демонстрант покушао да јарболом од заставе пробије стакло на вратима, у чему га је спријечило скупштинско обезбјеђење.

Међу демонстрантиома на вратима Скупштине био је и предсједник покрета Двери Бошко Обрадовић.

Демонстранти су претходно најавили испред зграде РТС да ће доћи у скупштину да покуцају на врата да виде има ли кога унутра.

Међу учесницима вечерашњег протеста био је и Марко Бастаћ.

“Лопови, лопови!”, “Устанак, устанак”, “Вучићу, пе**у”, “Готов је”, викали су испред улаза у парламент. Прије него што су потрчали уз степенице зграде парламента, организатори су поручили да су ослободили једну институцију, а да ће ослободити и друге.

– Као што смо куцали на врата Ректората, тако сад куцамо на врата скупштине – поручили су организатори.

Велики број учесника протеста и био је на вратима зграде парламента, носећи две заставе Србије, а мобилним телефонима снимали су улаз у парламент. Када су дошли испред зграде Скупштине Србије, на степениште је изашло неколико припадника скупштинског обезбјеђења у цивилу, које их је упозорило да се не пењу даље, али они су прошли поред њих.

Већи дио учесника протеста је наставио шетњу, док је један део на кратко још остао испред врата парламента након чега су се придружили колони.

Они су се потом упутили ка Теразијама, а протест је завршен на Тргу Републике, где су организатори најавили да ни сљедећи скуп неће пријавити полицији, уколико не буду приведени нападачи на једног од организатора протеста Срђана Марковића. Организатори су рекли да је ово што се видјело вечерас на протесту само упозорење.