Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је да се увођењем интегралног информационог система за бољу контролу Шума Српске покушава побољшати ликвидност овог јавног предузећа и спријечити злоупотреба.

Пашалић је навео да ће овај информациони систем бити реализован у наредне три године и да ће покушаји било какве злоупотребе бити сведени на минимум.

– Он ће омогућити следивост, од саме сјече стабла на пању до његове дистрибуције и биће веома лако контролисати сам процес производње и дистрибуције – рекао је Пашалић новинарима у Љубињу.

Одговарајући на питање шта ће пољопривредницима значити повећање од четири милиона у аграрном фонду и гдје ће та средства бити утрошена, Пашалић је рекао да ће бити утрошена у складу са правилником који се припрема и распоређена тамо гдје су највише потребна.

Пашалић је подсјетио да је у овој години на располагању био 71 милион КМ, а да су сада та средства повећана на 75 милиона, те сматра добрим да аграрни буџет расте у проценту у којем расте буџет Републике Српске.