Никшићки бизнисмен Миодраг Дака Давидовић (62) рањен је вечерас из снајпера док је испред хотела „Краун плаза“ у Београду био са владиком Јоаникијем, сазнаје „Блиц“.

Нападач је ранио Давидовића у руку. Како јавља Пинк, рањени никшићки бизнисмен је приватним возилом превезен у Ургентни центар и није животно угрожен.

Како сазнаје „Блиц“, на Новом Београду пронађен је запаљен „рено 4“ у ком се налазио снајпер за који се верује да га је нападач користио при рањавању Давидовића.

Према писању црногорских медија, Миодраг Дака Давидовић претходних година био је заинтересован за јавно бављење политиком. Пре две године продао је бензинску пумпу у Никшићу и планирао да се повуче из што више послова која је започео у Црној Гори. Поред бензинске пумпе, Давидовић се бавио и производњом алкохолних пића, као и грађевинским пословима.

У власништву Давидовићеве компаније „Нексан“ био је и будвански хотел “Адмирал” којег је у запуштеном стању пре две године купила од руске Метропол групе.

Како пише Инвеститор.ме, иако слови за опозиционара, Давидовић се више пута налазио „при руци“ црногорским властима тако што је „улетао“ у управљање никшићком железаром, посрнулим гигантом у којем је и сам некада радио. Давидовић се својевремено интересовао и за преузимање Дуванског комбината у Подгорици, али до тога није дошло.