Непосредно након рањавања никшићког бизнисмена Миодрада Даке Давидовића (62), пронађен је запаљени аутомобил марке “рено” свега 200 метара од улаза у зграду вртића на Новом Београду.

За сада непознати починиоци запалили су аутомобил, сакрили га у жбуње у дворишту иза вртића, недалеко од Дома здравља и побегли у непознатом правцу. Како сазнајемо, приликом гашења пожара у аутомобилу је пронађен снајпер за који се верује да га је нападач користио при рањавању Давидовића.

Полицајци су извршили увиђај у Омладинских бригада где је пронађено возило. Радници “Паркинг сервиса” су га потом одвезли у пратњи полиције.

Подсетимо, пуцњава се догодила вечерас испред “Краун плазе” у Београду док је Миодраг Дака Давидовић био са владиком Јоаникијем. Рањени бизнисмен је, преноси Пинк, приватним возилом превезен у болницу и није животно угрожен.

Према писању црногорских медија, Миодраг Дака Давидовић претходних година био је заинтересован за бављење политиком. Пре две године продао је бензинску пумпу у Никшићу и планирао да се повуче из што више послова која је започео у Црној Гори. Поред бензинске пумпе, Давидовић се бавио и производњом алкохолних пића, као и грађевинским пословима.

У власништву Давидовићеве компаније “Нексан” био је и будвански хотел “Адмирал” којег је у запуштеном стању пре две године купила од руске Метропол групе.