Грађани Ерфурта у Немачкој присуствовали су несвакидашњој сцени током викенда у којој је пијани ракун тумарао градом покушавајући да нађе место где би могао да се сакрије и излечи мамурлук.

Ракун, који је попио превише вина на божићном вашару, кренуо је да цуња улицама и на крају је изгубио свест на степеницама једне зграде у центру, близу аутобуске станице.

Верује се да је ракун крао чаше са вином које су посетиоци остављали на тезгама и добро се ушикао. Пре него што је изгубио свест, лелујаво је ходао по тротоарима, прешао преко трамвајских шина и мазио се са путницима на аутобуској станици.

Према непотврђеним информацијама, ова несвакидашња и занимљива прича и нема баш срећан крај. Наиме, локални медији су прво пренели да су ракуна покупили чланови Друштва за заштиту животиња, међутим испоставило се да је животиња ухваћена и одведена код једног ловца који је ракуна на крају убио.

Иначе, ово није први случај да пијане животиње тумарају Ерфуртом. Прошле године грађани су пронашли два пијана јежа недалеко од цркве у центру града који су пронашли отворену флашу у којој је било алкохола.