Руска биохемичарка и доктор природне медицине Марва Вагаршаковна Огањан иза себе има 45 година искуства у медицини и лабораторији. Никада се није устручавала да своје знање и открића подијели са цијелим свијетом, како би људи кроз њене савјете могли да поправе здравље и квалитет свог живота.

Основа њених теорија почива на истраживању узрока модерних болести, укључујући алергије, хипертензију, рак, дијабетес и остале болести које званична медицина назива ‘болестима начина живота’. Марва даје једноставна правила која треба да следите како бисте имали здраво тело и бистар ум.

1. Избор хране

Нико не жели да се разболи. Жеља да вас ништа не боли је сасвим нормална жеља, а болест је прави злочин према организму.

– Прилагођавањем исхране ћете прилагодити цијели живот – каже Марва и објашњава да се уз адекватну храну не мијења само тијело, него и психа.

2. Модерна медицина не лијечи болест, већ њене симптоме

Симптоми не могу да се излијече, могу само привремено да се умире. Али, онда се поново јављају, у истој или сасвим новој форми. Најгоре од свега је то што тада болест има тенденцију да постане хронична или да еволуира у неку другу, још гору.

– На примјер, ако сте као дијете често патили од упала плућа, није чудо ако вам се у 35. формира рак дојке. Такве трансформације болести из једне у другу су природне – каже Марва и додаје да су те ствари многим љекарима и даље несхватљиве.

Запамтите, све што вас је мучило у дјетињству, појавиће се у одраслом добу кад тад, у неком облику – упозорава докторка

3. Смрт долази из цријева

Да се опет вратимо на дјетињство. Од чега дјеца још болују, осим прехлада и упала грла? Ту су овчије богиње, заушке, рубеоле и тако даље, које се класификују као дјечије болести, јер се већином оболе у дјетињству, јер их је у одраслом добу теже поднијети.

Зашто? За почетак, не оболе сва дјеца од ових болести.

Оне погађају дјецу која у себи имају више ‘материјала’ подложном развоју вируса који изазивају ове болести. Због чега онда дјеца чешће болују од њих него одрасли? Одговор је једноставан – дјечије тијело је изложено најразличитијим врстама прљавштине, која се прије свега акумулира у цријевима.

У природној медицини чак постоји изрека да смрт долази из цријева, и то је буквално тако. Када бисмо знали и поштовали правила редовног чишћења цријева, живели бисмо веома дуго и здраво. Због тога је од кључног значаја и шта једемо.

4. Правилна и неправилна исхрана

Храна је прави благослов, али може да постане и право зло.

– Зла храна је она која се продаје у кантинама, једе у вртићима, школама, болницама, војсци. То је прави криминал за здравље. Због ње се дјеца у вртићима разбољевају. У Швицарској, на примјер, дјеца у вртићима једу воће, салате и чај са медом. То је дјеци довољно да буду сита и здрава, физички и ментално.

Цријева су препуна остатака фекалних материја, труле и полутруле слузи, живих, полуживих и мртвих паразита. Дио хранљивих материја требало би да пролази кроз зидове цријева, али не може због наслага овог отпада. Зато је важно да се правилно храните, јер ако се биохемија тијела и биохемија намирница слажу, јер се тада тијело чисти и спрјечава се ризик за настанак болести.

Најважнији савјет Марве Вагаршаковне Огањан

Да се не бисте разбољели, морате да имате друштвену свијест. Друштво креира алкохол и алкохолизам, а онда се бори са њим. То је парадокс данашњег времена.

Марвин рецепт за чишћење тела од паразита

– Алкална средина убија паразите. Да бисте повећали ниво ПХ вредности, једите сирово поврће и воће. Избаците из исхране брашно, тјестенину и слаткише. Једна од најдјелотворнијих метода отклањања паразита је гладовање. Постите и све ће бити у реду са вашим тијелом. Не заборавите и на употребу љековитог биља са медом и соком од лимуна – савјетује Марва.