Фото: Свјетлана Рајић

У Републици Српској за викенд ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме, мјестимично са кишом, а стабилизација се очекује од уторка, 24. децембра.

Према најавама метеоролога, сутра ујутро и прије подне на сјеверу ће бити суво, послије подне с кишом, а до вечери се очекује престанак падавина и на западу разведравање.

У ноћи ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме, до јутра с кишом на западу, југозападу, централним крајевима и на југу, а суво ће остати истоку, у Подрињу, Семберији и централном дијелу Посавине.

На југу и југоистоку сутра се очекују и обилне падавине уз грмљавину и пљускове од 40 до 60 литара по метру квадратном, наведено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура сутра ће на западу и југу бити до 13, на сјевероистоку до 16 степени, у централном планинском појасу од три до осам степени Целзијусових.

У недјељу, 22. децембра, прије подне ће преовладавати облачно вријеме са слабом и мјестимичном кишом у већини предјела.

Током дана чешћа умјерена киша, а на југу и с грмљавином.

Послије подне ће пасти температура па се увече на планинама очекује сусњежица и снијег, док ће у нижим предјелима и даље падати слаба и мјестимична киша.

Престанак падавина очекује се до јутра у понедјељак, 23. децембра, осим на крајњем истоку.

Јутарња температура износиће од три до осам, на планинама од један степен Целзијусових, а највиша дневна од шест до 11 степени, на југу степен два виша.

Према вечери температура ће бити у паду, па ће на планинама бити до минус два степена Целзијусова.

У понедјељак ујутро биће слабих падавина у многим крајевима, а престанак се очекује прво на западу, југозападу и југу.

Током дана вјетровито и суво, са сунчаним интервалима на истоку и у планинском појасу.

Уторак, 24. децембра, очекује стабилизација времена са највишом дневном температуром до 12 степени Целзијусових.

Јутро ће бити прохладно, на планинама хладно, а око ријека и по котлинама са маглом. Током дана биће сунчано и са сунчаним интервалима уз малу, а у планинском појасу и умјерену дневну облачност, свјежије у односу на претходну седмицу.

У понедјељак и уторак највиша дневна температура износиће од седам до 12, на југу степен два виша, у централном планинском појасу од минус један до два степена Целзијусова.