Један мушкарац је погинуо, а десетак особа је повређено у експлозији гаса на бензинској пумпи “Нешковић” која се налази у близини граничног прелаза Шепак, између Србије и Републике Српске. Погинули Зоран Аврамовић (49) родом је из села Јаребица, недалеко од Лознице. Вратио се из Словачке пре неколико дана би провео празнике са породицом. Као и остали људи из лозничког краја, отишао је преко Дрине у прво село после граничног прелаза Шепак код Зворника, да наспе гориво у свој аутомобил “опел зафира”.

Када се изнад пумпе дигла завеса од гаса, који се осетио на све стране, несретни Зоран је кренуо да види шта се дешава. Уследиле су две снажне детонације и смртно је страдао на месту догађаја.

Иза себе је оставио супругу Миланку, ћерку Данку и сина Владана. Реч је о вредној и честитој породици, људима из овог дела Србије, који су навикли да се сналазе како знају и умеју, радећи поштено, али да и подижу своју породицу и чувају образ.

– Радовао се овом празнику као никад, да би био уз своје најмилије – прича нам у кући жалости Зоранов брат Горан. – Био је омиљен не само у нашој фамилији већ у читавом крају. Душа од човека.

Зоран је, иначе, доста волео суседну и братску РС, где је имао доста пријатеља, па је отишао преко Дрине више ради дружења него због разлике у цени горива.

У кући Аврамовића, једне од највећих породица у овом крају, од јуче и синоћ владају мук и туга. Стигли су пријатељи, родбина и кумови, да буду уз породицу у овим тешким данима, јер, како рече његов син Владан, “ништа неће бити исто убудуће, пошто тате више нема”.