Било да се бавите спортом или спадате у бизнис кориснике, најновији паметни сат кинеске компаније „Хуавеј“ може вам бити и те како користан.

„Хуавеј воч ГТ2“ је, пре свега, елегантан и дизајнерски аутентичан наследник претходника из ГТ породице.

Водоотпоран је и долази у бизнис и спортској варијанти. Значајно побољшање је присутно у виду јаче батерије, не само у односу на претходне „Хуавеј“ моделе већ и на конкурентне сатове других произвођача.

Батерија капацитета 455 mAh пружа могућност употребе у трајању до две недеље без потребе за пуњењем уређаја које је успут и бежично.

Помислило би се да овако јака батерија утиче на грамажу сата, међутим, то није случај. ГТ2 је заправо још лакши од претходника и тежи 41 уместо 46 грама.

За мању потрошњу енергије је у великој мери задужен процесор, а траба споменути и олвејз он мод који уколико буде активиран троши значајно мање енергије.

АМОЛЕД ХД екран приказује слику резолуције 454×454 пиксела, а разноврсни скинови су веома интересантни.

Начин на који се сат повезује са паметним телефоном или Хуавеј фри бадс 3 блутут слушалицама крајње је једноставан.

Простор за побољшања

Звучник и микрофон на сату функционишу сасвим добро мада се ипак чини да би на наредном моделу могло доћи до унапређења на овом пољу. Конкретно, уколико се корисник сата налази у бучнијој просторији, а обавља разговор путем интегрисаног микрофона долази до благог мешања звукова.

Свакако, једна од интересантнијих опција односи се на слушање музике па тако сат може бити у функцији плејера са 2,5 ГБ интерне меморије – и више него довољно за складиштење на стотине МП3 фајлова.

Што се тиче фитнес активности, „Хуавеј воч ГТ2“ даје увид у податке у вези са откуцајима срца, дисањем, нивоом стреса, квалитетом сна и то кроз неколико апликација и различитих модова за коришћење. Такође, ту је и подршка за чак 15 различитих спортова који се упражњавају унутра или напољу.

Закључак је да се ради о квалитетној справици која, пре свега, може послужити као замена за паметни телефон, али и олакшати и убрзати бројне свакодневне процесе у склопу комуникације и забаве.