Фото: Јелена Маринковић

Установа за предшколско васпитање и образовање Соколац организовала је по први пут Новогодишњи базар , чиме је заокружена календарска 2019. година. Према ријечима директорице вртића Биљане Косорић до нових идеја је лако доћи када сте препознати и признати у својој средити.

– Узимајући у обзир да наше бројне активности и те како увесељавају малишане, те да све што радимо подржавају прије свега родитељи, а онда и суграђани, имамо велики подстрек у свему што радимо. Одлучили смо да у добром расположењу и празничној атмосфери испратимо још једну годину. Васпитачи су претходних дана вриједно припремали украсе и накит, а у понуди су били колачи, мафине, палачинке, кокице, воће и топли напици. Наша дјеца и овог пута имала су важну улогу – да привуку пажњу посјетилаца и буду продавачи, што су веома успјешно учинили. Сва прикупљена средства искористићемо за потребе малишана; идеја је да сашијемо гардеробу коју ће моћи носити приликом приредби – истакла је Косорић.

Фото: Јелена Маринковић

Након кратког предаха током празничних дана у јануару, у вртићу се наставља са редовним радом и активностима. Већ у мјесецу фебруару малишане очекује програм бесплатног скијања на Јахорини, у марту активности поводом Дана жена и тако сваки наредни мјесец све до краја васпитно – образовне 2019/2020. године.