Уочи Нове године, садашњи градоначелник Бијељине Мићо Мићић је објавио своју кандидатуру за пети мандат на тој дужности и тиме само потврдио оно што се у Семберији нагађало већ мјесецима.

Формално, Мићића је за кандидатуру предложио Градски одбор СДС у Бијељини, а подржао га је и предсједник странке Мирко Шаровић који је присуствовао сједници на којој је донијета ова одлука.

Да ли ће и с ким у коалицију, Мићић оставља отворено питање, с обзиром на најаву да ће му циљ бити што шири савез странака на локалном нивоу.

За наредну годину имамо много капиталних и мањих пројеката које ћемо завршити или започети, од измјештања аутобуске станице и ватрогасног дома, обнове Соколског дома, изградње јавне гараже, студентског дома и градске спортске хале, наставка изградње канализације, бициклистичких стаза и уређења пословно-индустријских зона до скорог почетка рада Градског позоришта. За њихову реализацију нам је потребна што шира подршка и зато ћемо тражити подршку што више актера на политичкој сцени, како у Бијељини, тако и на нивоу Републике Српске и БиХ. Видјећемо колико ће поједине странке имати разумијевања за то, али се надам да ће им у интересу бити прије свега интерес њиховог града и суграђана, па тек онда неки политички интереси – истиче Мићић.

Тренутно владајућу коалицију у Бијељину чине СДС, ПДП, ДЕМОС, СДА и Покрет за Бијељину, а да странке из власти и опозиције нису затворене за разговоре о могућим предизборним или послеизборним коалицијама најбоља је потврда да ни Мићић ни опозиционари из СНСД и СП углавном не користе оштру политичку реторику говорећи једни о другима.