Удружење грађана „Свети Василије Острошки”, уз подршку Црквене општине Соколац, Општине Соколац и моју лично као начелника општине, организује 5. јануара скуп подршке Српској православној цркви и нашем народу у Црној Гори, изјавио је вечерас за црногорске медије Милован Бјелица.

“У данима поста и ишчекивању великог празника, наш народ у Црној Гори води борбу за очување својих светиња и бори се за останак на светосавском путу. Од Брда до Боке и мора, истрајава се у одбрани језика, писма, историје, у борби за равноправност, за ону исконску и праву Црну Гору. Све ове борбе и битке духа и културе, сједињене су у одбрани храмова. Ми на Романији то добро знамо и разумијемо.

Осјетили смо не тако давно шта значи бити угрожен, прегласан и потиснут. Због тога је наша дужност да реагујемо и да упутимо подршку народу у Црној Гори. Надам се да ће уз нашу подршку и разумјевање, али и подршку свих Срба и пријатеља на васељени, бити истрајни и успјети у нашој заједничкој непрестаној борби за обожење, умножење и уједињење, рекао је он.