Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа уручила је данас око 100 пакета хране најугроженијим породицама са подручја ове општине, поводом предстојећег празника – Божића.

Секретар ове организације Ранко Скакавац рекао је новинарима да је захваљујући општини Источна Илиџа и волонтерима из школа на подручју ове локалне заједнице прикупљено и подијељено 100 пакетића, вриједности од 35 до 40 КМ.

Скакавац је истакао да је на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа потребно основати народну кухињу, како би они најугроженији свакодневно имали топли оброк, будући да број корисника Црвеног крста стално расте, те да је повећан у односу на 2018. годину.

Волонтер Црвеног крста Ивона Радић рекла је да је заједничка акција Црвеног крста и волонтера из основних школа трајала 20 дана, те да су намирнице за социјално угрожено становништво сакупљане у тржним центрима „Тропик“ и „Конзум“ у Источној Илиџи.

„У тржним центрима људи су углавном остављали основне потрепштине попут брашна, уља, тјестенине, шећера, соли и хигијене“, рекла је Радићева и додала да је задовољна што су успјели да прикупе толики број пакета и тако уљепшали празнике социјално угроженим породицама.

Учесник акције Николина Лубура рекла је да су породице којима су пакети уручени веома срећне, те да јој је част што је учествовала у тој хуманитарној активности, којој ће се увијек радо одазвати.

Добитник пакета Томка Елек нагласила је да јој овај поклон значи много, јер живи од социјалне помоћи и нема никаквих других примања.

Нада Алексић је изразила задовољство што је добила пакет, истичући да први пут прима ову помоћ, која пуно значи пензионерима.

Алексићева је оцијенила да би на овом подручју требало основати јавну кухињу, јер је сигурно да би је велики број људи посјећивао.