Корпус чувара исламске револуције је, након саопштења да су се амерички ловци подигли са авио-база у Уједињеним Арапским Емиратима, саопштио да ће, у случају напада на иранску територију, мете бити Дубаи и Хаифа.

– Ако са њихове стране буде изведен напад, Емирати се могу опростити са својом економијом и својим туризмом – саопштили су Чувари исламске револуције, а јавља Си-Ен-Ен.

Саопштења која долазе из САД доводе до закључка да за сада неће бити отвореног сукоба. Након састанка са члановима Савјета безбједности САД, амерички предсједник Доналд Трамп није желио да се обрати јавности, а током састанка, како се претпоставља, он је могао да затражи да се изведе реципрочни напад на Иран.

Високи званичници, укључујући и државног секретара Мајка Помпеа, министра одбране Марка Еспера, као и потпредсједника земље Мајка Пенса, напустили су Бијелу кућу.

САД су забраниле америчким авиокомпанијама да лете изнад Ирака, Ирана, Персијског и Оманског залива.

Медији су јавили да су амерички ловци полетјели са авио-база у Либану, Уједињеним Арапским Емиратима и Турској. То се десило након иранског напада на авио-базу „Ајн ел Асад“ у Ираку, који је изведен послије убиства генерала Касема Сулејманија.