Десет посланика Српске листе са Косова и Метохије донирало је 1.000 евра за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици намијењеног дјеци са потешкоћама у развоју.

Сваки од посланика уплатио је по 100 евра личних средстава, након донације Адријане Хоџић која је донирала 1.000 евра, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов захвалио је посланицима за донацију и привременом органу Косовске Митровице који је Дневни центар ставио у приоритете за ову годину.

Он је подсјетио да је Одбор у протеклој години у Републици Српској спровео низ успјешних хуманитарних акција у којима је сакупљено више од трећине средстава, од потребних 280.000 евра, за заврштак изградње овог објекта.

Одбор је ове године наставио акцију сакупљања помоћи у Српској, под називом “Хуманост је племенита врлина”, и отворио посебан жиро-рачун за изградњу и опремање Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар”.

– Сада смо више него увјерени да ћемо изградити Дневни центар до Преображења Господњег, 19. августа, и дати га на кориштење Удружењу родитеља “Подржи ме” – рекао је Арлов Срни.

Тродневну посјету српским срединама на Космету, Арлов је данас наставио у великој Хочи и Ораховцу гдје је дјеци подијелио новогодишње пакетиће, поклоне вршњака и њихових родитеља из Српске.