Фото: Бојана Марковић

Свјетски дан снијега обиљежаљва се у 45 земаља, на 363 локације. Једна од њих, у посљедње три године је и планина Јахорина, која овај дан прославља организовањем трке у велеслалому за најмлађе скијаше. У трци је учествовало стотињак основаца са територије Града Источно Сарајево. Међу њима се нашло и 11 учесника из Сокоца, а најуспјешнији је био Марко Бакмаз, који је трку завршио на трећем мјесту.

Фото: Бојана Марковић

Један од координатора програма „Бесплатно скијање на Јахорини“, Бојан Обреновић, рекао је да је задовољан организацијом такмичења.

– У трци смо имали 11 представника, а један од њих је успио да се домогне и постоља. Дјеца су уживала, а управо њима смо дужни највећу захвалност, јер су дисциплиновани и одговорни, а то помаже да се пројекат и ове године проводи у најбољем реду. Поред њих, свакако треба похвалити и напоре општине, Града ИС, Владе РС и Олимпијског центра Јахорина, казао је Обреновић.

Фото: Сања Копривица

Са јучерашњим даном, скијаши са подручја општине Соколац користили су 959 ски- пасова. Бесплатан, организован превоз у наредном периоду биће организован данима викенда, због почетка наставе у другом полугодишту.