Најновији паметни телефон свима познатог бренда „Нокиjа“ нимало не заостаје за конкурентним уређајима на тржишту, нарочито када је реч о перформансама позадинске камере.

Конкуренција на тржишту паметних телефона никад није била јача. Велики број произвођача нуди широк спектар уређаја намењених свим типовима корисника.

Међу њима је поново и бренд „Нокија“ чији је модел 7.2 заинтригирао јавност понајвише због перформанси камера.

Иако на први поглед изгледа да је реч о четворострукој камери смештеној на полеђини, у питању је комбинација троструке и „Quad Pixel“ дубинског сензора.

Једна од три камере је широкоугаона и у комбинацији са осталим нуди могућност прављења професионалних фотографија, али и стабилних видео-снимака у различитим амбијентима.

Све укупно 48+8+5 мегапиксела подржано је „Zeiss“ оптиком што ће се посебно допасти љубитељима записа високог квалитета.

Уз трик или два до записа високог квалитета

Софтверски интерфејс је помало другачији, а кликом на неколико опција које су помало стидљиво смештене у угловима екрана отварају се интересантне опције. Посебно се издавајају могућности истицања у први или други план предмета, људи или објеката који се налазе већ начињеној фотографији.

Предња селфи камера показала се очекивано када је реч о селфијима. Ипак не треба претеривати са замућивањем позадине, тј. изолацијом субјекта, а зарад добијања реалног фото-записа 20 мегапиксела, отвор бленде F2.0, HDR и „Zeiss“ оптика су ту и уз пар кликова и трикова могу се забележити и записи високог квалитета.

Од бренда „Нокија“ и ове године очекујемо да на тржиште избаци паметни телефон који ће, баш као и модел 7.2, изазвати позитивне реакције корисника.