Делегација компаније Даниели Груп (Danieli group) из Бутира, Италија посјетила је Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

У поменутој делегацији били су Иван Бошњак и Марко Де Гасперис. Најприје је уприличен састанак са руководством Машинског факултета гдје су договорени конкретни кораци у сарадњи између ове компаније и Машинског факултета у Источном Сарајеву. Начелно је договорена посјета делегације Машинског факултета постројењима Даниели Груп у Италији, као и могућност сарадње на заједничким пројектима и научно-истраживачком раду.

Други дио посјете односио се на презентацију поменуте компаније студентима Машинског факултета у Источном Сарајеву. Студенте је најприје поздравио Декан факултета проф. др Милија Крајишник, а затим су представници компаније одржали презентацију, фокус је био на могућностима које Даниели Груп пружа студентима у погледу израде завршних радова и запошљавања. Студенти су били веома задовољни презентацијом, те су око сат времена представницима компаније постављали разна питања. Компанија нуди студентима плаћен смјештај, храну и џепарац током израде завршних радова у Италији.

Даниели Груп је италијански произвођач опреме и физичких постројења за металну индустрију. Сједиште компаније је у Бутриоу, на сјевероистоку Италије. Ова компанија има више од 25 одјела широм свијета (развојни, производни и услужни центри), од којих су 7 производни центри у Италији, Русији, Аустрији, Њемачкој, Индији, Кини и Тајланду.