Трагична погибија Кобија Брајанта растужила је планету, а легенда Лос Анђелеса настрадала је у паду хеликоптера у месту Калабасас у Калифорнији.

Коби је са још осам особа путовао у приватном хеликоптеру који се срушио, несрећу нико није преживео, а ту је била и његова 13-годишња ћеркица Ђијана.

Није познато да ли је дошло до кварова, али је за сада јасно да је лоше време проузроковало несрећу – било је веома магловито, што је направило велике проблеме пилоту. Метеоролози ЦНН-а су потврдили да је видљивост била јако лоша у време када је хеликоптер пао.

– Влажност ваздуха је била 100 одсто, што говори да је ваздух био попут супе – описао је Мајкл Гај из ЦНН-а услове лета.

Наводи се још да је хеликоптер више пута кружио и мењао висину, неколико пута је обилазио око Зоолошког врта у Лос Анђелесу, када је летео прилично ниско, чекајући да се магла разиђе. Забележено је и да је пилот око 9.30 контактирао аеродром Бурбанк током кружења, 10 минута касније се хеликоптер окренуо на југ, што је било кобно јер је ишао према планинском подручју. Пилот је одвео хеликоптер са висине од 350 на 600 метара, а неколико тренутака касније, ударили су у планину.