Здравствена комисија кинеске провинције Хубеи, у којој је прво избила епидемија коронавируса, саопштила је да је број умрлих у тој провинцији до 29. јануара порастао на 162.

У провинцији су регистрована 1.032 нова случаја, што је сада укупно 4.586 заражених, јавио је Ројтерс.

Владе страних земаља убрзано евакуишу своје грађане из ове области, а Свjетска здравствена организација изразила је “озбиљну забринутост“ због ширења вируса који се преноси са човјека на човјека у још три земље.

Гугл затворио све канцеларије у Кини због страха од вируса

Страх од коронавируса натјерао је компанију Гугл да затвори сва своја представништва у Кини, као и у Хонгконгу и на Тајвану.

Канцеларије Гугла затворене се поводом прославе кинеске Нове године, али ће остати затворене до даљњег.

Гугл има представништва у Пекингу, Шенжену, Гуанхгџоу, Шангају и Хонгконгу, као и пет канцеларија на Тајвану.

Портпарол Гугла казао је да су објекти затворени у складу са смјерницама владе, пренио је портал Индекс.

Компанија је савјетовала запосленима који су тренутно у Кини, као и онима којима се ближа родбина враћа из Кине, да се врате кући што је пре могуће и да раде од куће најмање 14 дана од дана повратка.

Потврђен пети случај коронавируса у Француској

У Француској је потврђен пети случај новог коронавируса, саопштила је данас француска министрка здравља Ањез Бузин, наводећи да је реч о кћерки 80-годишњег мушкарца, који је такође заражен и налази се у болници.

Бузин је додала да ће први авион, којим ће француски држављани бити враћени из кинеског гада Вухана, жаришта епидемије, полетјети касније данас за Кину, док ће други авион полетјети сутра или у петак, преноси Ројтерс.

Француска је у петак потврдила три случаја заражености коронавирусом, а јуче четврти.

– Сада имамо пет случајева, од којих су два на посматрању – рекла је Бузин на конференцији за новинаре.