У пљеваљском селу Андровићи близу границе са Србијом грађани су блокирали машине које прекопавају путеве и праве канал.

Како је порталу Вијести речено у црногорској полицији, то је раније договорено и нема никакве везе са одржавањем литија, а пут је прекопан ради сузбијања илегалних прелазака. Канал дубок око метар и по и широк око три метра ископало је пљеваљско предузеће за одржавање локалних путева цијелом дужином пута, а на захтјев полиције.

Међутим, многи грађани Пљеваља и опозиционе политичке странке сумњају да је то урађено да би био спријечен долазак грађана на литије.

– У питању је нешто што је договорено прије пар година са граничном полицијом Србије. Ради се о запречавању алтернативних путева. Колеге из Србије су прије двије године на локацији Камени мост у месту Заостро поставили рампу и тада нико није реаговао. Прије пар мјесеци поново је актуелизована ова прича. Пола путева ради Црна Гора, а пола Србија. Осим у Адровићима, урадиће се и запречавање пута у селу Михаиловица и још неких споредних путева који треба да се запрече због илегалног преласка границе – речено је порталу у полицији.

Како се наводи, огорчење мјештана изазвало је то што је због радова дошло до кидања водоводних цијеви и они су остали без воде.