Бројна села у Хан Пијеску и Рогатици остала су без струје након олујног вјетра и сњежних падавина, а у општини Соколац без напона је остало 36 трафостаница.

Управник електродистрибутивне радне јединице Соколац Блаженко Булајић рекао је Срни да су снијег и јаки удари вјетра оставили без напона 36 трафостаница, а од раних јутарњих часова ради се отклањању прекида.

Он је навео да је на делеководу Соколовићи без напона 14 трафостаница, на далеководу Каљина 12, на кабловском одлазу ауто-база четири, а на далеководима Ново Село и Унис по три.

Булајић је навео да је до кварова дошло током ноћи због мокрог снијега који се задржао на електроводовима, заледио и довео до њиховог спајања и прекида напона.

Према подацима из општинске Службе за одржавање локалних путева Соколац, сви правци су проходни, а механизација чисти саобраћајнице у градском насељу, по утврђеним приоритетима локалне зимске службе.

У Јавном предузећу Водовод и канализација “Врело Биоштице” на Сокоцу рекли су Срни да је редовно водоснабдијевање потрошача.

Током протекле ноћи пало је око 20 центиметара новог снијега.

У рогатичкој радној јединици “Електродистрибуције” речено је Срни да је ноћас дошло до искакања 35 киловолтног далековода Рогатица-Борике и да је без струје десетак села која гравитирају на том подручју све до Жепе.

Монтери су на терену и раде на отклањању кварова на електро-мрежи.

Шеф Штаба за чишћење и одржавње путева у општини Хан Пијесак Зора Гашевић рекла је Срни да од сњежних наноса путари чисте правце до села Боровине и Мало Поље кроз шумовити дио општине, гдје је висина снијега 50 центиметара, а ради се и на чишћењу снијега у центру општине.

Она је навела да струје нема у приградском насељу Љесковац, као и у селима Кусаче, Ријеке, Јеловци, Плане, Криваче, Брложник, Стоборани, Гођење, Пјеновац, Невачка, Капе, Рубинићи и Горње Бабине.