У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће преовладавати претежно облачно вријеме уз пролазну кишу на сјеверу земље, али и даље топло уз температуру од 10 до 15 степени Целзијусових.

У централном појасу и на сјеверозападу очекује промјенљиво облачно са сунчаним интервалима и суво, на западу и сјеверу топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према вечери и у ноћи раслојавање облачности у већини предјела уз суво вријеме.

Једино на истоку уз ријеку Дрину могућа је по која пахуља на планинама, а краткотрајна киша или ледена киша у котлинама.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар, а прије подне могући су повремено јаки удари вјетра, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 10 до 15, на сјеверу и западу и степен два више, а на планинама од три степеба Целзијусова.

Температура јутрос у 7.00 часова: Дринић нула степени Целзијусових, Бјелашница, Чемерно, Рудо и Вишеград један, Сребреница три, Тизла, Соколац, Хан Пијесак и Нови Град пет, Гацко, Билећа и Бијељина шест, Добој, Калиновик и Требиње седам, Фоча девет, Сарајево и Мостар 10, Мркоњић Град 12, Зеница, Рибник и Шипово 13, Неум 14 и Бањалука 15 степени Целзијусових.

Висина снијега: Хан Пијесак 28 центиметара, Соколац 13, Калиновик четири и Чемерно три центиметра.