Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Данас је почела реконструкција споменика Зорану Цвијетићу, првом начелнику Служби безбједности сарајевско-романијске регије.

Реконструкција је договорена на састанку начелника општине Источно Ново Сарајево Љубише Ћосића и предсједника Удружења ветерана служби безбједности Српске – Подружница Источно Сарајево Радована Пејића.

Спомен-обиљежје подигнуто је на мјесту гдје су Цвијетића 11. јануара 1994. погодили снајперски меци такозване Армије БиХ са брда Мојмило.

“Подсјетимо се да је међу првима 30.марта постројио тада милицију Српске Републике Босне и Херцеговине и првом министру Мићи Станишићу предао рапорт. То је практично значило примјену устава и закона о унутрашњим пословима и од тог тренутка грађане тадашње Српске Републике БиХ чувала је српска милиција, данас полиција”, подсјетио је недавно Радован Пејић предсједник Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске Подружница Источно Сарајево.

“Једна од улица у Источном Новом Сарајеву, управо на иницијативу Ветерана Служби безбједности Републике Српске је понијела име Зорана Цвијетића. Можда да још већу тежину носи то што та улица пролази поред данашње Државне агенције за истраге и заштиту – истакао је Љубиша Ћосић начелник општине Источно Ново Сарајево на обиљежавању 26 година од Цвијетићеве погибије.