Састојци:

400 г пишкота, 15 чоколадних бананица, 300 г мљевеног кекса, 3 дл сока од поморанџе, 3 пудинга са укусом ваниле, 1,5 л млијека (750 мл за пудинг, 300 мл за шлаг и остатак за потапање пишкота), 2 маргарина, 500 г шећера у праху, 5-6 банана (око 1.2 кг), 300 г шлага.

Припрема:

Прво се кува пудинг. Од 750 мл одвојите 250 мл и размутите 3 пудинга, а остатак од 500 мл ставите да проври. Кувајте док се не згусне и ставите да се хлади са стране. Повремено мијешајте да се не ухвати корица.

Потапајте пишкоте у млијеко, па половину (200 г) поређајте на тацну. Мљевени кекс прелијте соком и сједините. Један маргарин и 250 г шећера у праху пјенасто умутите, па додајте кашику по кашику мљевеног кекса са соком и све фино сједините. Фил ставите преко првог реда пишкота и лијепо поравнајте.

Бананице пресијеците по дужини на пола, па поређајте преко фила, исто онако како сте ређали пишкоте (због љепшег пресјека и лакшег сјечења).

За други фил умутите други маргарин са преосталих 250 шећера у праху. Охлађени пудинг добро умутите, па додајте кашику по кашику у маргарин и све заједно умутите пјенасто. Нанесите половину фила преко бананица, поравнајте лијепо, па поређајте остатак пишкота претходно намочених у млијеко, а преко остатак фила од пудинга.

Банане исијеците по дужини и поређајте преко торте. И банане се ређају исто као пишкоте и бананице.

Умутите шлаг са 300 мл хладног млијека, па распоредите преко банана. По жељи украсите и добро охладите. Уживајте у кремастој торти.