Фото: Ж.Шолаја

Полазници соколачког вртића, њих 26, са четири васпитача отпутовали су јутрос на Јахорину. За њих је обезбијеђен бесплатан превоз до олимпијске љепотице и бесплатне ски карте у наредних пет дана. Програм „Бесплатно скијање на Јахорини“ се организује трећу годину за редом.

Директор Установе за предшколско васпитање и образовање, Биљана Косорић, изразила је захвалност ОЦ „Јахорина“, Граду Источно Сарајево, Влади РС и општини Соколац, који су осигурали погодности родитељима, како би најмлађи чланови локалне заједнице користили бесплатан програм скијања.

– Одлазак је планиран сваки дан, наредних пет дана. Полазак је у 9 часова, а најмлађи ће свакодневно учити да  скијају до 13 часова, након чега је планиран повратак кући. У програму „Бесплатно скијање на Јахорини“ ове године учествује 26 дјеце, средње и старије групе, казала је Косорић.

Фото: Б.Марковић

Милена Делић, родитељ корисника предшколске установе у Сокоцу, изразила је подршку овој идеји, истичући да се бројним родитељима исплати овакав начин одласка  дјеце на Јахорину.

– За родитеље ово је јединствена прилика да дјеци омогуће одлазак на планину по повољнијој цијени, и да они  већ у раном узрасту науче да скијају, казала је Делић.

Споразум о бесплатом скијању за дјецу са подручја Града Источно Сарајево потписан је почетком јануара ове године.