Тост је одувијек био један од најомиљенијих и најједноставнијих специјалитета. Већ су стари Египћани пржили хљеб како би вратили окус старога хљеба. Још је увијек један од најсвестранијих специјалитета које себи волимо приуштити за доручак, ужину или брзу вечеру током седмице.

Обожавају га и дјеца која га врло често бирају за ужину. Може се припремити од било којег хљеба, али најбоље су управо њежне, мекане резане врсте хљеба које се производе посебно за тост. Заиста није сваки тост једнако добар. Погледајте како можете припремити заиста савршен, тачно одговарајуће хрскав и попржен тост.

Тост у прошлости

Попржени крушчићи на одређени су начин храна наших предака коју радо конзумирамо и данас. Тост је стар готово колико и цивилизација, а његова хисторија заправо почиње с хисторијом хљеба. Хљеб какав познајемо данас највјеројатније је откривен у старом Египту. Убрзо су схватили да се хљеб може употребљавати знатно дуже ако се попржи. Припрема прженог хљеба била је прилично омиљена и код старих Римљана. Ријеч „тост” потиче од латинске ријечи „тостум” која значи попржити на ватри. Комади хљеба некад су се стављали на вруће камење уз ватру и на тај су се начин пржили. Тек 1919. године откривен је тостер какав познајемо и данас и који нам је заправо поједноставио припрему тог омиљеног специјалитета. Великом походу тоста на наше тањире заправо је кумовало откриће меканих резаних хљебова који су у то вријеме помогли проширити љубав према тосту по цијелом свијету.

Хљеб је изнимно важан

Тост мора бити смеђ, без бијелих цртица и меке средине. У правилу мора бити извана 12 пута тврђи од средине, а притом је вријеме печења од кључне важности. Постизање савршеног резултата почиње још прије него што хљеб ставите у тостер. Ако су кришке хљеба претанке, можда ће се превише запећи и више ће наликовати на препеченац него на тост. Ако ипак буду предебеле, неће се добро запећи у средини. Мекане врсте резаног хљеба Пан Царре Бианцо и Пан Царре Интеграле из обитељи Мулино Бианцо такођер су прави избор.

Приуштите себи неодољив мирис свјеже печеног тоста за идеалан почетак сваког дана:

Једноставан и укусан тост са саламом и сиром

Припрема:

Тостирајте Пан Царрè Бианцо. На тостиран хљеб ставите свјеже листове салате, саламе и сира, те преклопите.Укусан оброк је спреман за уживање.

Танко нарезан Пан Царрè брзо се тостира и одлично спаја окусе саламе и сира. Тост остаје хрскав на површини и мекан у средини.

Неодољив мирис свјеже печеног тоста за идеалан почетак сваког дана!

Састојци:

  • 2 кришке круха Пан Царрè
  • Салама
  • Сир
  • Лист свеже салате

Волите ли бијели или интегрални тост?

За маштовите доручке, брзе вечере или укусне ужине увијек можете одабрати Пан Царре Бианцо, мекани бијели пшенични хљеб или Пан Царре Интеграле који се производи од интегралног брашна и омиљен је избор свих који воле интегрални животни стил и богатство влакана. Пан Царре изврсно повезује окусе у мирисним печеним тостовима, извана остаје савршено хрскав, а изнутра има још увијек има потпуно мекану средину.

За љубитеље бијелог хљеба

Пан Царре Бианцо произведен је према једноставном и традиционалном рецепту. Намијењен је безбрижном уживању у свакој прилици и изврсно обједињује хрскавост са свим рецептима који се рађају у вашој машти. Може бити маштовит доручак, брза вечера или укусна ужина. Меко, првокласно бијело пшенично брашно и сунцокретово уље осигуравају прави окус у свим комбинацијама. Брзо се тостира и изврсно спаја укусе саламе и сира, притом извана остаје хрскав, а у средини мекан.

За љубитеље интегралног хљеба

Пан Царре Интеграле обогатит ће интегрални животни стил свима онима који обожавају производе који дају предност јединственом окусу и квалитети, те богатој храњивој вриједности. Производи се од интегралног пшеничног брашна, сунцокретова уља и декстрозе. Садржава пуно влакана и изврстан је избор и код дијеталне прехране. Има уравнотежену прехрамбену вриједност, богат је влакнима и зато може дуже задржати осјећај ситости. Најбољи је за припрему топлих сендвича, мало попржен и са састојцима по Вашем избору.

Тостирајте интегрални тост за пунији дан.

Укусан оброк са пршутом и моззареллом

Припрема

Испеците у тостеру 2 кришке ПанЦаррè Интеграле.На печени тост сложите лист свјеже зелене салате,моззареллу и пршут. Идеалан тост који спаја савршене окусе у свакој пригоди.

Најбољи је лагано тостиран с надјевом по властитом избору.

Идеална прилика

за дружење с пријатељима и спајање занимљивих окуса нових рецепата!

Састојци:

  • 2 кришке тоста ПанЦаррè Интеграле
  • пршут
  • лист свјеже зелене салате
  • моззарелла

Мање је више

Често долазимо у напаст да на кришке меког хљеба ставимо мало више, али пазите, могло би се догодити да будете разочарани. Хљеб може постати премекан и изгубити хрскавост. Умјесто једног тоста с превише додатних састојака радије себи приуштите два мање богата.

Када је савршено печен?

Када кришке хљеба извадите из тостера, морају бити лијепе смеђе боје, без бијелих цртица, извана хрскаве, а у средини мекане. Будете ли превише нестрпљиви, ваш ће тост бити премекан, а ако не будете пазили, биће превише запечен. Најбоље ће бити да се поуздате у лијепу боју запеченог хљеба.

За оне које премазујете само маслацем

Вријеме је од кључне важности. Важно је да се маслац лијепо распореди по површини, да се не упије и не претвори хљеб у љепљиву кришку. Прије него што врући крушчић премажете маслацем, причекајте око 15 секунди. Тако ће сачувати хрскавост.

Одаберите тост без ичега

Може и без икаквих прилога! Мекане резане врсте хљеба Мулино Бианцо одликују се изврсном квалитетом, брижно одабраним састојцима с контролираним поријеклом и употребом провјерених технологија које гарантују заштиту. Знање и дугогодишње искуство нутрициониста спојено је у хљебу који је произведен без бојила, конзерванса, хидрогенираних масноћа и умјетних сладила.

Није сваки тост једнако добар

Хљеб Мулино Бианцо произведен је у складу с највишим прехрамбеним потребама и одговара свим потребама уравнотежене прехране. Важно је да нам хљеб који се сваки дан налази на столу осигурава укусан и здрав оброк за све чланове обитељи. Свакодневна жеља и свијест о здравој прехрани у данашњем брзом животном стилу који оставља све мање времена за дуготрајну припрему оброка изазов је за који је хљеб Мулино Бианцо идеално рјешење, јер Вам је осигуран добар и квалитетан хљеб који је стално на располагању и надохват руке.

Гдје се најбоље чува тост?

Хљеб Мулино Бианцо одржава продужену свјежину захваљујући посебном технолошком поступку током којег се надзиру температура и влажност зрака. Производи се пакирају у контролисаној атмосфери у коју се нетом прије завршног пакирања додају микрокапљице природног алкохола који испарава одмах након отварања омота. Окус хљеба се не мијења, а свјежина се осигурава без умјетних додатака. Чувајте га, дакле, у сухој и хладној просторији у оригиналном пакирању добро затвореном приложеном жичаном копчом. Тако ће остати свјеж и мекан још неколико дана након отварања.