Фото: Б.Марковић

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас се састао са представником Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Владе Републике Српске како би се разговарало о реализацији Државног пројекта стамбеног збрињавања у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпрејекат БиХ5 који се односи на изградњу и реконструкцију једанаест кућа на подручју општине Соколац, од којих ће седам кућа добити повратници на подручју ове локалне заједнице, а четири стамбена објекта добиће расељена лица.

Према ријечима Бјелице Споразум о сарадњи на провођењу потпројекта БиХ5 потписан је у јануару са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције у Влади Републике Српске, а данас је кренула реализација овог пројекта.

– Укупна вриједност овог пројекта је 500.000 конвертибилних марака, донаторска средства су око 400.000 КМ, а општина треба да обезбиједи инфраструктуру, грађевинске дозволе и осталу потребну документацију. У току је израда пројектне документације, а надам се да ће бити испоштовани сви рокови који су предвиђени у Споразуму, истакао је Бјелица.

Фото: Б.Марковић

Четири локације на којима ће бити грађени или реконструисани стамбени објекти налазе се у ужем градском подручју општине Соколац, остале локације су Шашевци, Мељине, Калиманићи, Карамуратовићи, Доње Бабине, Поретак, Боровац и Педише.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.