Предсједништво СДС на данашњој сједници није ријешило проблем “непослушног” Миће Мићића, већ је само купило вријеме у коме ће се покушати доћи до договора, након што је Мићић склопио коалициони споразум са СНСД без одобрења врха СДС, сазнаје Српскаинфо.

Мада је предсједник СДС Мирко Шаровић вечерас изјавио да Мићић остаје кандидат СДС за градоначелника Бијељине, а да за странку споразум са Милорадом Додиком не постоји, наши извори тврде да стање ни изблиза није рашчишћено.

– Шаровић је на Предсједништву рекао Мићићу да ће му потписати кандидатуру за градоначелника само ако одступи од споразума са СНСД јер га је склопио упркос ставовима органа странке да се прекидају сви преговори о коалицијама. Мићић је одговорио да неће одступити ни за милиметар. Остало је да се још разговара – тврди извор Српскаинфо.

Како тврде наши саговорници, Мићић планира да у сваком случају опет буде кандидат, ако не у име СДС, онда испред неке друге опције и да већ има најмање три могућности да бира.

Маја Драгојевић Стојић јуче дошла у СДС

У свему што ради има подршку Градског одбора и Извршног одбора СДС Бијељина.

– Атмосфера на данашњој сједници Предсједништва СДС била је поприлично мирна. Једино је потпредсједница СДС Маја Драгојевић Стојић тражила да се с Мићом поступи по кратком поступку, алудирајући на санкције, али није добила подршку никога од колега. Неки су јој поручили да је јуче дошла у СДС и да нема право да тражи искључење људи који су стварали СДС – тврди наш извор.

Мићић није одговарао на наше позиве и поруке.