Након Фолксвагена свој лого мијења још један њемачки произвођач БМW. Са премијером новог и4 њемачки ауто гигант представио је и нови логотип, пише црногорски портал Банкар.ме.

Пропелер је и даље ту, али у радикално измијењеном облику. У БМW су одлучили да знак модернизују на сличан начин као ривали у Фолксвагену, односно поједноставили су га. Таквом модернизацијом желе да се приближе млађим клијентима који су одрасли у дигиталном добу.

– Стари црни прстен је уклоњен, а сада нови лого зрачи отвореношћу и јасноћом – рекао је Јенс Тимер, виши потпредсједник у БМW.

Паралелно са главним логом биће модернизовани и логотипи М одјељења, као и подмарке “и”. Свима је заједнички дводимензионални приступ, који по њиховом мишљењу изгледа много модерније. Добра вијест је да неће постати обична наљепница, већ ће и даље на ауту имати дебљину, односно 3Д финиш.

Ово је шести пут да БМW мијења лого. Задњи пут је то учинио 1997. године. Међутим, ова промјена је једна од најрадикалнијих досад и прва која избацује црни прстен.