У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити претежно облачно вријеме са кишом у већини предјела, док је на планинама могућ и снијег.

Ујутру и прије подне биће слабе кише у већини предјела, умјерене на југу и дијелом на сјеверу, док ће на планинама падати сусњежица и снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће пролазно суво на западу и сјеверу, у осталим предјелима са мјестимичним падавинама, док се на југу очекују обилније падавине.

Послије подне и према вечери нова зона кишних облака са запада и југозапада условиће падавине у тим предјелима до централног појаса, а до јутра и у цијелој земљи, када ће на планинам бити сусњежице и снијега, а на југу грмљавине и пљускова.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, дуваће слаб до умјерен вјетар, јужног и југозападног смјера, док се у јутарњим часовима и током пријеподнева очекују јаки удари југа.

Јутарња температура ваздуха износиће од нула до шест, на југу од четири до девет, а највиша дневна од девет до 16 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус седам, Чемерно, Калиновик, Хан Пијесак, Гацко, Соколац, Мраковица и Иван седло седам, Невесиње осам, Мркоњић Град, Сребреница, Шипово, Дринић, Бугојно, Јајце и Ливно 10, Бијељина, Зворник, Сарајево и Тузла 11, Добој, Фоча, Билећа, Вишеград, Рудо, Градачац и Сански Мост 12, Нови Град, Рибник, Приједор, Србац, Бихаћ, Дрвар, Неум, Широки Бријег и Зеница 13, Требиње, Бањалука, Груде и Столац 15, те Мостар 16 степени Целзијусових.