У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се вози по мокрим и клизавим коловозима, а возачима се савјетује додатан опрез због повећане опасности од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Угаженог снијега и поледице јутрос има на путним правцима Ливно-Шујица-Купрес, Ливно-Гламоч-Млиниште, Томиславград-Шујица и Посушје-Блидиње-Јабланица.

Возачима се савјетује да буду опрезни и да на пут не крећу без зимске опреме, посебно према планинским предјелима гдје се очекују сњежне падавине.

На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштивање обавезно.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због радова се спорије саобраћа магистралним путевима Јајце-Црна Ријека на локалитету Угарак, Јабланица-Мостар у Потоцима и на улазу у Љубушки из правца Груда.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема задржавања.

Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, а возила се преусмјеравају на друге граничне прелазе. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.