Градоначелник Бијељине Мићо Мићић говорио је о актуелним проблемима са којим се суочио са Предсједништвом СДС-а, као и са сарадњом са СНСД-ом на локалном нивоу и реализовању многих пројеката важних за град Бијељина.

„Јако ми је жао што долази до свега овога. 25 година сам члан странке. Чини ми се да ме нису разумјели из Предсједништва СДС-а, како желим да помогнем грађаним Бијељине и инфраструктури граду Бијељина. Не ради се ни о каквом политичком преласку, трансферу, ја сам хтио да обезбиједим наставак неких пројеката који су битни за наш град“, рекао је Мићић.

„Нисам могао да неке пројекте да направим без виших нивоа власти. Ја сам имао намјеру и предложио концепт наше странке, односно Градског одбора Бијељина предсједништву странке да је једини начин широка коалиција у граду Бијељина са свим странкама укључујући и владајући СНСД попут аутопута, нове аутобуске станице, жељезничке станице итд. Нисам наишао на разумјевање и подршку и јако ми је жао. Нисам ни хтио да одступим од свега тога, мислим да сам на правом путу“, каже Мићић.

Не раде то локалне заједнице, каже Мићић. Вишу политику треба да воде виши нивои странке. Народни посланици, предсједник странке, руководство.

Тражио је да одвоје локалну политику и развој града Бијељине и од те више политике, и то што они праве отклон од владајућег СНСД-а, да то не мора да се преноси на Бијељину управо због грађана.

,,Ми који смо најјачи градски одбор у РС смо проблем. Ја нисам битан, знам колико имам година и могу лако да одем у пензију. Али мени су циљ пројекти и развој Бијељине“, рекао је Мићић.

Остаћу зато што имам подршку грађана Бијељине, оставио сам високу политику другима. Већ неке пројекте радимо и почели смо прије неколико дана. Нећу одустати од става“, каже Мићић.