У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним периодима, а у централним предјелима и на југу мјестимично ће бити услова за пролазну слабу кишу.

Ујутро ће бити свјежије, у вишим предјелима се очекује мраз, а магла или сумаглица око ријека и по котлинама, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана преовладаваће промјенљиво облачно вријеме са сунчаним периодима, а у централним крајевима и на југу мјестимично ће постојати услови за пролазну слабу кишу. У току вечери и ноћи биће претежно ведро.

Јутарња температура ваздуха од минус један до пет, у планинама од минус пет до минус два, а највиша дневна до 10, на југу и сјеверу до 14 степени, а на планинама од два степена.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар.

Слаба киша очекује се и у уторак, али и више сунчанијих периода. Највиша дневна температура ваздуха до 10, на сјеверу и југу до 14, а на планинама од два степена.

У сриједу, биће сунчано и угодно топлије са највишом дневном температуром до 14, на југу и сјеверу до 18, на планинама до три. Слично вријеме очекује се и у четвртак.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме, мјестимично са слабим падавинама.