– Ова молитвена окупљања неће имати велики значај, уколико се јединство које је стечено на њима, не примени и на свакодневни живот. Доносиоци закона својим понашањем и тиме што су народ извели на улице показали су да су лоши политичари. Није немогуће да ми много више од њих знамо о политици, а о томе шта је црква они не знају ништа. У томе је велика разлика.

Ово је део беседе игумана манастра Заграђе, оца Лазара, пре манастиром Светог Јована Криститеља који је истакао да ‘’они који су донели овај накарадни закон, против кога се ми боримо јер врло добро знамо шта иза тога стоји, врло брзо су то пребацили на политички ниво и покушавају да нас оптуже да се бавимо политиком’’.

– Ми само тражимо да оно што је наша заједничка кућа, а то је наша црква, буде у власништву оних и чија је, као што је и кућа свакога од нас. То је толико једноставно и просто да људима и на Западу и на Истоку није јасно да ли је могуће да је неко донео такав закон. Управо по томе што цркву и народ покушавају да оптуже да се баве политиком, види се њихова „витешка намера’’ да када то доведу до нивоа који њима одговара, да народ поново уведу у политичке размирице и свађе“, казао је отац Лазар, који је предводио литију са игуманом Пивског манастира, Јефтимијеем и плужинскиим парохом, јерејем Мирославом Михаиловићем.