И даље се чека одлука УЕФА, али како ствари стоје, јасно је шта ће бити одлучено.

Како јавља шпанска „Марка“, то је епилог састанака које је водио врх европске куће фудбала и у четвртак је одлучено да се два континентална клупска такмичења обуставе до даљњег!

УЕФА се још увек није огласила овим поводом, али је „Марка“ јасно ставила до знања да је само питање тренутка када ће то бити учињено и када ће два континентална такмичења бити стављена „на паузу“.

Исти лист је први објавио информацију да се чека потврда УЕФА да ће Лига шампиона и Лига Европе бити отказане, као што је већ био случај са неколицином такмичења широм континента, укључујући и Примеру, Серију А и друга такмичења.

Они су навели да би то значило да се отказују преостали мечеви осмине финала Лиге шампиона (четири меча планирана за наредни уторак и среду), али и први мечеви осмине финала Лиге Европе, који су заказани за данас (четвртак 12. март).

Још раније у среду су већ била отказана два сусрета, у шпанско-италијанским окршајима, између Интера и Хетафеа и Севиље и Роме, а „Марка“ у засебној анализи се пита и шта ће бити са ЕУРО 2020.

То такмичење је, објективно гледано, пред највећим ударом, јер је планирано да буде одржано у 12 градова широм Европе, од Даблина и Глазгова, до Санкт Петербурга и Бакуа.

Све ово оставља много питања отвореним – како и када ће мечеви бити надокнађени у густом календару, хоће ли се играти плеј-оф турнири за пласман на ЕУРО крајем марта, као и хоће ли и када бити одржано првенство Старог континента чији је почетак заказан за 12. јун.